Natuurlijk Geluk

Diensten

In de praktijk kan je terecht voor allerlei behandelingen, cursussen en workshops.

De behandeling is afhankelijk van jouw hulpvraag.

Ik kan hierbij de volgende behandelvormen inzetten, waarbij het vaak gaat om een combinatie van meerdere vormen:

Ademen

Ademcoaching/ Ademtraining

De adem is onlosmakelijk met ons verbonden en vormt een verbinding tussen lichaam en geest. De adem reageert meteen op emoties, maar ook op subtiele veranderingen in je lichaam bijvoorbeeld als je spieren aanspant. Door allerlei minder fijne ervaringen in ons leven gaan we anders ademen, waardoor we spieren vastzetten of allerlei lichamelijke of geestelijke disbalans ontwikkelen. In individuele ademsessies gaan we op zoek naar de reden waarom jij wilt ademen. Waaraan wil jij werken en waarin wil jij groeien? Daarna ga ik jou begeleiden om vrijer te ademen en te bereiken wat jij graag wilt.

Bij de ademtraining gaat het meer om een technische benadering van het ademen, bijvoorbeeld als je een blaasinstrument bespeelt of een beroepsspreker bent. Ik combineer hierbij mijn kennis en ervaringen als logopedist met mijn kennis en ervaringen als ademcoach.

De Vier Elementen

Vier Temperamenten

De elementen: aarde, water, lucht en vuur zitten allemaal in ons. Het hoofdtemperament bepaalt voor een groot deel onze reacties, voorkeuren, valkuilen en afkeren. Door inzicht in jouw temperamentprofiel krijg je meer inzicht in jezelf. Door oefeningen, die passen bij jouw persoonlijke temperamentprofiel, kan je weer in balans en in je element komen!

Bach Bloesems

Bach Bloesemtherapie

Bach bloesems worden vooral ingezet voor ondersteuning bij emoties zoals angst, onzekerheid, eenzaamheid, ontmoediging, enz. Ik kan een unieke mix van Bach bloesems voor je samenstellen, die jou een steuntje in de rug geeft.

Kruiden

Phytotherapie : behandeling met kruiden

De kennis over geneeskrachtige planten is al eeuwenoud en nog altijd een milde, fijne en natuurlijke methode om jouw eigen zelfgenezend vermogen aan te zetten tot actie. In de Phytotherapie wordt o.a. met kruidenticturen gewerkt.

Voeding

Voeding

Een gezond voedingspatroon, waarbij we dankbaar gebruik maken van de schatten uit de natuur, is een essentieel onderdeel als je aan jezelf en je eigen gezondheid wilt werken. Je krijgt dan ook altijd voedingsadviezen die passen bij jouw hulpvraag, waardoor je bewust kan kiezen. Het gaat hierbij niet om ingewikkelde diƫten of moeilijk verkrijgbare producten, maar altijd om wat er op dat moment groeit en bloeit en wat past in een gezond eetpatroon en jouw hulpvraag.

Levensplan

Astrotemperament Levensplan en Kleuroscopie

Ik kan voor jou een levensplan opstellen, waarbij ik gebruik maak van nummers uit jouw geboortegetal, jouw sterrenbeeld en de vier temperamenten. Laat je verassen wat de sterren en kleuren over jou zeggen! Een astrotemperament levensplan geeft weer wat de rode draad in jouw leven is, waar je uitdagingen en je valkuilen liggen en hoe je daarmee omgaat. Ik heb reeds een ruim aantal van deze plannen voor mensen mogen maken. Het is voor velen een openbaring, soms verrassend en ook een bevestiging. Het geeft houvast, maar ook leerpunten en het zet zeker aan tot nadenken. Puzzelstukjes vallen ineens op z'n plaats door de uitkomst van dit plan.

Huis van je Leven

Coaching met behulp van het Huis van je Leven

Het huis staat symbool voor je leven. De kamers zijn een metafoor voor de verschillende levensgebieden. Krijg overzicht, inzicht in jouw leven en de knelpunten, maar vooral uitzicht op jouw eigen oplossingen! Zeer geschikt voor mantelzorgers en mensen die zich overbelast voelen of iets ingrijpends hebben meegemaakt of meemaken.

Villa Balans

Villa Balans

Villa Balans is een landelijk platform dat zich speciaal inzet voor partners van iemand met een psychische aandoening. Regionaal zijn ervaringsdeskundige en door Villa Balans opgeleide coaches actief en ik ben de coach voor de regio Venlo en Venray. Ik begeleid gratis partnercontactavonden in mijn praktijk. In deze huiselijke en veilige omgeving komen we periodiek bij elkaar om met een kopje koffie of thee erbij ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen, er voor elkaar te zijn. Daarnaast is het mogelijk om individuele coaching te ontvangen.

   Video: SBS6
Villa Balans - Samen Sterk

Logo © 2021 Natuurlijk Geluk / Algemene Voorwaarden / Privacy