Natuurlijk Geluk

Voor Wie

Stenen Mensen

Voor jong en oud en uniek!

Bij Natuurlijk Geluk kan iedereen -van jong tot oud- terecht met zijn of haar hulpvraag. Ik bied een totaalpakket aan en het belangrijkste is dat de begeleiding bij jou past. Vaak combineer ik meerdere aspecten, waardoor het altijd gaat om een unieke aanpak per persoon. Samen bekijken we wat het beste bij jou past en kan je de begeleiding kiezen die waardevol is voor jou. Wil je weten of Natuurlijk Geluk bij jou past? Bel of mail dan voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ademcoaching

Adem is de verbinding tussen ons lichaam en het denken en voelen. Emoties en gedachten hebben invloed op jouw adempatroon. Vrij ademen betekent dat je jezelf letterlijk bevrijd van spanningen, gedachten en emoties die jou op wat voor manier dan ook belemmeren. Hierbij kan je denken aan angsten zoals faalangst, teleurstelling in mensen, wantrouwen t.o.v. mensen, niet kunnen ontspannen, slaapproblemen en problemen die rechtstreeks verband houden met de adem zoals hyperventilatie, het inhouden van de adem bij inspanning, Astma e.d.

Ademtraining

Ben jij muzikant of een beroepsspreker? Een goede lichaamshouding en effectief ademen is dan een belangrijke basis. Wil je deze vaardigheden opfrissen of verbeteren? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik combineer hierbij mijn kennis en vaardigheden als logopedist met de principes uit de ademcoaching. Vaak is 1 consult met oefeningen voor thuis al voldoende voor een mooi resultaat!

Natuurlijke Geneeswijzen

Dit is een milde vorm van ondersteuning bij de gezondheid en het welbevinden. Mensen met acute en chronische klachten zijn vaak ook heel goed geholpen met natuurlijke middelen. Ook werkt het goed om te voorkomen dat je ergens last van krijgt. Natuurlijke geneeswijzen gaan uit van de totale mens en werkt vanuit het principe dat je jouw eigen zelfherstellend vermogen weer kan aanboren door het evenwicht in jouw lichaam en emoties te herstellen. Een natuurlijke behandeling kan goed gecombineerd worden met de reguliere behandeling.

Coaching met het Huis van je Leven

Deze vorm van coaching is een geweldige manier om weer overzicht en inzicht in jouw leven te krijgen, maar het biedt zeker ook handvaten om weer uitzicht te krijgen op grip op jouw leven. Je neemt zelf weer het heft in handen en krijgt meer balans en weet deze te bewaken en dus ook te behouden. De coaching met het Huis van je Leven is geschikt voor mensen die:

  • Overbelast zijn; denk aan een burnout of stressklachten.
  • Het gevoel hebben het overzicht over hun leven kwijt te zijn.
  • Een nieuwe weg willen inslaan, maar niet weten welke stappen ze kunnen nemen.
  • Een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt, waardoor het leven heringericht moet worden bijv. na vaststelling van een chronische/ernstige ziekte bij jezelf, het verlies van een dierbare.
  • Liefdevol voor een dierbare zorgen, maar ook behoefte hebben aan tijd en aandacht voor zichzelf, zichzelf overweldigd en overbelast voelen in de zorgtaken bijv. mantelzorgers en ouders van een zorgintensief kind of kind met extra hulpvragen.
  • Aan zichzelf willen werken, meer uit zichzelf willen halen.

Villa Balans: coaching en partnercontactavonden voor partners van iemand met psychische klachten.

Voor partners van iemand met psychische klachten is het vaak moeilijk om balans te vinden in het dagelijks leven. Elkaars leven delen. Samen verantwoordelijk zijn voor het huishouden, het huis(houden), de financiƫn, de zorg voor elkaar en eventuele kinderen, het onderhouden van sociale contacten en vriendschappen. Als je steeds aan het zorgen bent, verdwijnen andere elementen van de partnerrelatie naar de achtergrond. Veel verantwoordelijkheden verschuiven naar de partner van iemand met psychische klachten. Het is zwaar om alles draaiende te houden. Hierdoor vermindert of verdwijnt zelfs de gelijkwaardigheid in de relatie en dit kan o.a. gevoelens van onmacht, eenzaamheid en verdriet teweegbrengen. Het vaak onzeker en grillig verloop van de psychische klachten en de zoektocht naar de juiste hulpverlening maakt het er niet eenvoudiger op. Wie zorgt er voor jou? Wie biedt jou een luisterend oor? Hoe houd jij jezelf staande? Wat heb jij nodig? Als ervaringsdeskundig en opgeleid Villa Balanscoach sta ik voor jou klaar.

Logo © 2021 Natuurlijk Geluk / Algemene Voorwaarden / Privacy